DUNIA BARU DALAM FASA PERSAHABATAN KITA


January, 1995



Faham ke kau apa sebenarnya yang tengah terjadi?
Rasanya aku paham... aku pon dah berjangkit rasa berdebar ni ha... kadang-kadang tunggu nak jumpa kau pon aku rasa berdebar, mungkin sebab terlalu excited sebab kita tengah enter dunia baru dalam fasa persahabatan kita.
Dunia baru dalam fasa persahabatan kita. I like that quote. Indah dan nyaman.
Nyaman dan segar.
Cintaku adalah padang yang luas untuk kau terus berlari.
Cintaku adalah lautan luas untuk kau renang.
Kau adalah kebun buah-buahan di hatiku.
Kau adalah bintang-bintang di kepalaku.
Kau adalah burung kecil yang menyanyi ditelingaku.
introversi.com
 :: Let's make each day, our first day, our very first time ::

April, 1995

Hidup ni Cik Hanna, akan menjadi sunyi dan sepi tanpa lagu, tanpa gurau senda, tanpa cinta.
Lagu dan gurau senda adalah pengerat kasih sayang yang selalu dicubakan dengan selisih faham. Tapi jangan jadikan selisih faham tu sebagai punca pertengkaran yang hanya akan memusnahkan empayar cinta, jika ianya tidak dikawal dengan minda yang memandang, hati yang mendengar, dan jiwa yang menerima.

June, 2014

Hanna... no matter where the world may take us, with you I feel like home and home is where the heart is.
Nothing beats the good old days. I wanna do it again and again and again and again and never stop. Love did not exist if it was not you. You are a fine line of my lips, Ray.
Your happiness is my priority, you are my responsibility.
Biar musim berubah suasana bertukar, namun ikatan mesra sikit pun takkan longgar. Tiada kata secantik bahasa untuk kupuji adinda. Tiada gambar secantik lukisan nak kutunjuk perasaan.
DUNIA BARU DALAM FASA PERSAHABATAN KITA DUNIA BARU DALAM FASA PERSAHABATAN KITA Reviewed by Ray FL on Wednesday, June 11, 2014 Rating: 5
Powered by Blogger.