Monday, 14 September 2020

CERMIN

Memang aku sayangkan kau. Untuk menjadi dia, aku tahu itu mustahil. Tapi kau harus membuka hatimu, berikan ia peluang. Ia berhak untuk memiliki cinta lagi. Aku mengerti betapa tulus dan dalamnya cinta kau pada dia. Bukan aku minta kau lupakan dia. Tidak dan tak akan. Tapi sayang, hidup ini perlu diteruskan.

Apa saja yang nak kau katakan, apa saja cerita yang nak kau kongsi, nak kau luahkan, aku di sini untuk mendengar dengan rela. Tak perlu aku bercerita tentang keihklasan sebab nanti ia akan membuktikan dirinya sendiri. Apa yang terbuku dalam hati engkau, usah lagi dipendam. Luahkanlah. Aku sedia mendengar dan setia melindungi kenanganmu. Aku nak dengar semuanya...

Aku faham apa yang kau rasa walaupun aku tak dapat memahami derita-derita yang kau tanggung. Tapi dah terlalu lama kau hidup macam ni. Berhentilah menyiksa diri, sayang. Tak mahu ke engkau hidup seperti kehidupan kau dengan dia dulu? Jadi diri kau yang dulu, yang dia kagumi.

Maafkan aku, tapi mourning like this won't change anything. Kalaulah aku ada kuasa untuk ubah, akan aku ubah untuk tengok kau gembira. Dan aku nak kau lihat di muka aku ini betapa aku cintakan kau dari dulu lagi, semenjak mula kita kenal.

You need to move on. One way or another. Make the dreams you hold with her a reality. If you wish to live far away from this worldly life, come, give me your hand, let me be your guide and show you how meaningful you are to me. You know I'm willing to be the body that carries her soul. I wish you could see even a bit of her in me.

I love you. Please don't waste those precious gifts you own. I'm here willing to be your everything, just like she did. It doesn't matter if I'm just number two... I understand I'll forever be but number two means a lot to me.

I'm here to bring back all the notions and emotions that she gave. She's still giving, sayang. She will never stop giving, I'm sure. It's just that she's not able to present herself. So, let me be the one she chooses. Let she uses me, I'm ready... I am well prepared to be used, to make your life a life you longing for. The life with her. Through me.

Have faith that this spiritual journey will gonna bring you both together, once again for eternity.

Post a comment

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search